top of page

Fire spådommer for 2017

Det er alltid spennende å se på trender og tendenser innen markedsføring, og her er våre fire spådommer for 2017:

1: En bredere forståelse av fenomenet influencer marketing

I fjor var influencer marketing en viktig trend innen markedsføring. Influencer Marketing handler om å få «riktige» personer til å snakke om, bruke eller på annen måte vise frem produktet ditt. Dette kan være Instagrammere, YouTubere, bloggere eller andre.

Denne trenden tror vi vil følge oss tett og bli enda viktigere i 2017 - men i år tror vi at bransjen vil få en mer utvidet forståelse av hva influencer marketing er og hvilke mulige effekter som finnes i en utvidet forståelse av denne marketing-trenden. Kan for eksempel et troverdig filmunivers erstatte bloggeren?

Forhåpentligvis vil 2017 by på nye historier, omgivelser og universer - og en mer overraskende måte å benytte influencers på.

2: Flere annonsører om en og samme film

Fjoråret hadde mange gode eksempler på produktplassering og co-promotion-caser, særlig internasjonalt. En interessant trend fra 2016 var at flere aktører enn tidligere knyttet seg til samme filmunivers - også aktører som egentlig konkurrerer. Dette handler om at en merkevare er så sterk at det blir viktigere å knytte seg til denne filmen, enn å kjempe mot konkurrentene.

En case som må nevnes i denne sammenhengen er lanseringen av Rogue One: A Star Wars Story. Her ble det ble sjonglert med uvanlig mange lanseringspartnere på en gang. Blant de store kan f.eks. Gilette, Duracell, Nissan, Verizon og General Mills nevnes – men lista er lenger enn dette. Selv med så mange aktører var annonsørene flinke til å henvende seg til egne målgrupper og unytte det unike med sitt eget produkt i kombinasjon med Star Wars-universet.

Et eksempel på dette er måten Duracell brukte kjente elementer fra Star Wars til å lansere reklamefilmen How the Rebels Saved Christmas. Filmen oppfordret seeren til å donere leker til Children’s Miracle Network, en veldedig organisasjon som blant annet jobber med barnesykehus og forskning knyttet til barn og helse. Reklamefilmen ble lansert da hypen rundt Rogue One var som størst, og slik dro Duracell nytte av oppmerksomheten rundt Star Wars til å belyse en viktig sak. Tilbake fikk filmen eksponering i alle Duracell sine kanaler, hvor publikum ble oppfordret til å se Star Wars på kino. Se Duracells reklamefilm her.

Vi tror trenden med store partnerpalletter på samme film vil bli større også her i Norge.

3: Flere og større filmsamarbeid i Norge

De internasjonale markedene, og da særlig USA, ligger noen steg foran Skandinavia hva gjelder produktplassering og co-promotion. Samtidig ser vi at både filmbransjen og annonsørene her hjemme blir mer og mer åpne, og i stadig større grad ser verdien av denne type samarbeid.

Vårt eget case, hvor vi koblet merkevarene Lano og Dyrene i Hakkebakkeskogen, er et godt eksempel på hvordan en kommersiell partner og en film kan ha gjensidig nytte av hverandre. Her fant vi en tydelig link mellom Lano og scenen hvor Bjørnemor vasker vesle Brumlemann med klut, kost og såpevann. Gjennom å opprette et samarbeid mellom Lano og Hakkebakkeskogen fikk filmen en fantastisk lansering på TV gjennom Lano sine reklamefilmer, og Lano fikk låne varmen fra et kjent og kjært univers i alt fra markedsmateriell til produkt i butikk. Dette resonerte godt i målgruppen, og bidro både til synlighet av filmen og økt salg av Lano-produkter.

Se Lanos reklamefilm her.

4: Flere norske merkevarer i internasjonale produksjoner

Det er ikke hver dag vi ser en norsk merkevare i internasjonale produksjoner, men dette tror vi vil endre seg. Etter hvert som streamingtjenster som Netflix og HBO Nordic har vokst frem, kan varer plassert i filmer og tv-serier nå mye større markeder enn før – og dette tror vi flere vil se verdien av i tiden fremover.

Et eksempel hvor dette allerede har skjedd er i HBO-serien Billions, hvor Wilfas kaffetrakter Svart Presisjon dukker opp. Wilfa er ikke på det amerikanske markedet i dag, men benytter seg av denne eksponeringen for å nå ut til det nordiske markedet. De følger opp produktplasseringen med aktiviteter i butikk, og skal blant annet dele ut gratis tomåneders HBO-abonnement til de som kjøper en Wilfa-kaffetrakter. I alt har de 8000 koder som skal gis bort; 2000 koder til hvert av de nordiske landene. Alt dette er naturligvis en del av Wilfa og Pulse Communications, som står bak samarbeidet, sin strategi.

Samarbeid som dette vitner om at annonsørers kunnskap om hvordan man kan utnytte samarbeid med film og TV øker. Det synes vi er kjempespennende, og vi håper og tror at flere norske produkter vil dukke opp i utenlandske filmer og tv-serier i tiden fremover.

Les mer om samarbeidet mellom Wilfa og Billions her.

Vi gleder oss til å hjelpe flere merkevarer og filmer med å finne de gode samarbeidene i det kommende året.

/ Recent Posts
/ Search By Tags
bottom of page