top of page

VG, Askeladden og Grand Hotel

Grand Hotel

Kort fortalt er Grand Hotel er en historie om to karer som er vanskelige å like spilt av Atle Antonsen og Håkon Bøhmer. Atle spiller Axel - en forfatter som ikke klarer og skrive, og Håkon spiller Noah - en gutt med tourettes som ikke vil ta medisiner. Mer om filmen kan du lese her.

Vi har gleden av å jobbe med denne filmen sammen med produksjonsselskapet 4 1/2. Premieren på filmen er 8. april, og her kan dere se en teaser for filmen:

Ror på suksessen Lørdag 16. januar skrev Beate Koren saken "Ror på suksessen" i VG Helg. Saken handler om produktplassering i populære TV-serier og filmer, med fokus på romaskinen WaterRower som ble eksponert i serien House of Cards. Tora Rommetveit fra oss ble kontaktet for å kommentere saken. Her er sitatet fra henne!

- Frank Underwood er ikke nødvendigvis en sympatisk mann, men han er målrettet, ekstremt kompromissløs og selektif, sier Tora Rommetveit, kreativ leder i Norsk Filmbyrå. Hun jobber med produktplassering i film og TV.

- Setter Frank Underwood seg et mål, når han det. Ethvert produkt som kobles opp mot karakteren, vil på et eller annet nivå stjele varme fra disse karakteristikkene. Romaskinen presenteres som en forløsende medisin og katarsis for Underwood, som har en god del blod på hendene Underwood fungerer som en rosablogger for norske, bemidlide menn. - Dette er tuftet på samme grunnoppskrift som når en kjent rosablogger poster et bilde av "dagens outfit" og hele fjortis-Norge løper til BikBok med konfirmasjonspengene. Underwoods anerkjennelse av WaterRoweren oppleves som mer troverdig for denne målgruppen enn en flyer i posten eller TV-kampanje. For det handler ikke så mye om hvem de er, men veldig mye om hvem de vil være.

For å sette sitatet i kontekst, kan du lese hele artikkelen fra VG Helg her.

Askeladden 14. januar holdt Dagsrevyen et innslag om Askeladden - I Dovregubbens hall, spillefilmen til Maipo. Der ble skuespilleren som skal ha rollen som Askeladden presentert, og vi i NFB er veldig gira over valget som produksjonsselskapet har gjort. Det er Vebjørn Enger som har fått æren av å spille Norges mest kjente eventyrfigur. Enger har tidligere spilt i "Kompani Orheim", der han spilte Tore Renbergs populære romanfigur Jarle Klepp.

Nå gleder vi oss veldig til å finne ut hvem som skal spille brødrene til Espen Askeladden, og ikke minst - prinsessen!

For å se klippet og bli kjent med hele Norges nye Espen Askeladd trykk deg inn hit.

Vebjørn Enger fra filmen Kompani Orheim

Comments


/ Recent Posts
/ Search By Tags
bottom of page