Please reload

/ Recent Posts

Her er fjorårets fem beste Co-Promotion-reklamer!

January 11, 2019

Norsk Filmbyrå og venner kårer fjorårets fem beste internasjonale Film Co-Promotion-reklamer!

 

Filmprissesongen er i gang for fullt, med Golden Globe nylig avholdt og Oscar-utdelingen rett rundt hjørnet. Vi i Norsk Filmbyrå vil også gi ut noen priser, og har derfor bestemt at vi skal avholde en (veldig høytidelig) kåring av fjorårets beste internasjonale Film Co-Promotion-reklamer!

 

Film Co-Promotion er, kort fortalt, når en merkevare får tilgang på og rettighet til å bruke en film og dens identitet i markedsføring av egne produkter og tjenester. Les mer om det her.

 

2018 bød på et bredt spekter hva gjelder internasjonale co-promotion-reklamer. Noen er veldig kreative og gode, andre er fantasiløse og kleine, og midt i mellom har vi drøssevis med middelmådige reklamer som ikke inspirerer oss nevneverdig. Gjennom hele 2019 har vi i Norsk Filmbyrå samlet reklamefilmer (omlag 30 stykker totalt), og i starten av januar kuraterte vi en liste på 12 som vi ønsket at en utvidet jury skulle vurdere. Juryen består, i tillegg til Norsk Filmbyrå, av ansatte fra Stig og Stein og Selmer Media. Jurymedlemmene ble bedt om å vurdere både matchen mellom merkevaren og filmen og selve reklamefilmen. Poengene ble så lagt sammen, og uten videre om og men: Her er våre fem favoritt FCP-reklamer fra året som gikk!

 

5. plass: Solo ­– A Star Wars Story og Denny´s

Star Wars-franchisen har lang tradisjon for å gjøre kommersielle samarbeider, og Han Solo-spin-offen er intet unntak. Vi har skrevet mer filmen her. Femte plass i denne kåringen går til restaurantkjeden Denny´s som har laget denne påkostede og sjarmerende reklamen i forbindelse med samarbeidet. 

 

4. plass: Jurrasic World: Fallen Kingdom og Amazon

Fjerdeplassen går til Amazon, som har laget denne stemningsfulle reklamen for å krysspromotere egne tjenester og Jurrasic World-oppfølgeren.

 

3. plass: First Man og Omega

Neil Armstrong og Buzz Aldrin brukte begge klokker fra Omega under månelandingen i 1969, noe Omega åpenbart er stolt over ettersom de også er med som partner på First Man som kom ut i oktober. For å promotere samarbeidet laget Omega denne polerte og vakre reklamefilmen (som like gjerne kunne vært en trailer for filmen). Dette var bra nok for å kapre tredjeplassen på lista.

 

2. plass: The Incredibles 2 og ADT

På andreplass kommer ADTs reklamefilm med The Incredibles 2. Reklamen er både morsom og smart, og falt veldig godt i smak blant juryen.

 

1. plass: Jurrasic World: Fallen Kingdom og Jeep

Fjorårets beste internasjonale Film Co-Promotion-reklame går til Jeep! Publikumsfavoritten Jeff Goldblum dukker opp i denne forseggjorte reklamefilmen som i tillegg til å være actionfylt og morsom, serverer en liten throwback til den første Jurrasic-filmen. Smått ikonisk reklamefilm i vår bok. Gratulerer.

Lurer du på hvilke andre reklamefilmer som deltok i kåringen? Sjekk ut denne YouTube-spillelisten.

 

Please reload

/ Search By Tags